SÜLT HARCSAMÁJ FŰSZERES, KÓKUSZJOGHURTOS ÖNTETTEL
Hozzávalók :
250 g friss vagy fagyasztott harcsamáj
ízlés szerint frissen őrölt feketebors
ízlés szerint só
* 2 dl kókuszjoghurt
** 1-2 tk. kókuszolaj
kis csokor friss vagy fagyasztott kapor
1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
1-2 tk. frissen facsart citromlé
1/2 kezeletlen citrom reszelt héja
*Nature Cookta fehér Himalája sót használtunk.
**Aldi Natur aktív bio kókuszkrémet használtunk.
***Nature Group kókuszolajat használtunk.
A tálaláshoz:
friss saláta
főtt, visszahűtött basmati rizs
Elkészítése:
Az öntethez a kókuszjoghurtot összekeverjük az aprított kaporral, a zúzott fokhagymával, a reszelt citromhéjjal, a citromlével, ízlésünk szerint sóval és frissen őrölt fekete borsal.Amíg a májat elkészítjük, az öntetet hűtőbe tesszük.
A májat megmossuk, kb. 1-1,5 cm vastag darabokra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben a felhevített kókuszolajon – néhányszor megfordítva – a májat kisütjük. Akkor jó, ha még éppen rózsaszín a belseje.
A májat ízlésünk szerinti salátalevelekre szedjük, sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.
Azonnal tálaljuk. Főtt, visszahűtött basmati rizst kínáltunk hozzá, ami nálunk mindig van a hűtőben.