Harcsapaprikás túrós csuszával

HARCSAPAPRIKÁS TÚRÓS CSUSZÁVAL

harcsapaprikás
HOZZÁVALÓK:
– 40 dkg szürkeharcsa-filé
– 50 dkg túró
– 25 dkg csuszatészta
– 20 dkg füstölt szalonna
– 5 dl tejföl
– 1 db paprika
– 1 paradicsom
– 1 fej vöröshagyma
– 1 gerezd fokhagyma
– só
– bors
– enyhén csípős pirospaprika
– olaj
 
ELKÉSZÍTÉS:
1. A harcsapaprikáshoz felkockázzuk a szalonna felét, majd egy kevés olajon vagy zsíron megpirítjuk. Közben feltesszük melegedni a tészta főzővizét, amit közepesen megsózunk.
2. A harcsafilét is felkockázzuk. Arra vigyázzunk, hogy ne legyenek túl aprók a darabok, ugyanis könnyen lemezeikre eshetnek. Ha a szalonna már megpirult és zsírt eresztett, rátesszük a felkockázott hagymát és üvegesre pároljuk. Ezután a felkockázott paradicsomot és paprikát is hozzáadjuk és elkészítjük a pörköltalapot.
3. Ha a víz már fő, beletesszük a csuszatésztát és a csomagoláson található instrukciók szerint megfőzzük.
4. Közben, ha a pörköltalap elkészült, hozzáadjuk a felkockázott harcsafilét is, majd óvatosan összekeverjük. Ezután beledobjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd a pirospaprikával is megszórjuk. Miután óvatosan elkevertük a fűszereket, a harcsapaprikást készre főzzük.
5. Egy tálban összekeverjük a túrót a tejföllel. A maradék kockára vágott szalonnát megpirítjuk. A tejföllel kikevert túrót a tészta tetejére halmozzuk, vagy összekeverjük. Ezután érkezik a pirított szalonna. A készre kevert csuszát felső fűtésű grillsütőben ropogósra pirítjuk. Egy tányérba kiszedünk egy adag túrós tésztát, majd a tetejére a harcsapaprikást.