Halászlé

HALÁSZLÉ BAJAI MÓDRA (alap)

halászlé

Hozzávalók / 4 adag:
– 3 kg hal (háromnegyede ponty legyen)
– 3 nagy fej vöröshagyma
– 3 ek fűszerpaprika (lapos, édesnemes őrölt )
– só ízlés szerint
– 4 db cseresznyepaprika (erős)
– 500 g bajai gyufatészta

Elkészítés:
– A halat tisztítsuk meg, és tegyük félre a halikrát és a tejet. Irdaljuk be, szeleteljük fel, majd sózzuk ízlés szerint.
– 1 órára tegyük félre.
– A vöröshagymákat tisztítsuk meg, és vágjuk apró kockákra.
– Az óra leteltével a bográcsba tegyük bele először a halszeleteket, a hagymát, majd öntsük fel 3,6 l vízzel. – A levet felforraljuk. Amikor elforrta a habját, beleszórjuk a paprikát.
– 15-20 perc elteltével tegyük bele a belsőségeket és a csípős cseresznyepaprikát, ezután még 20 perc főzésre van szüksége.
– Akkor lesz jó, ha kóstolásnál a kanál peremére nem ül ki a paprika. – Közben készítsük el a gyufatésztát egy külön fazékban.

Jó étvágyat kíván a HALUDVAR!! ——————————————–