FOGASFILÉ BARNÍTOTT VAJAS KARFIOLSALÁTÁVAL
Hozzávalók 2 főre:
– 2 szelet fogasfilé
– só, bors
– pár csepp citromlé
– 1 ek olaj
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni.
A vajat egy gyorsforralóban addig melegítjük, amíg a kivált tejdarabok meg nem karamellizálódnak (először felhabzik, és csak utána lesz barnás színe az egésznek).
Egy gézzel kibélelt szűrőn átszűrjük. 2 evőkanálnyit a karfiolra rakunk, és összeforgatjuk.
Az almát felszeleteljük, meglocsoljuk pár csepp citromlével, és összeforgatjuk a felaprított snidlinggel, a karfiollal és a kesudióval.
A halat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk pár csepp citromlével, és egy serpenyőben megpirítjuk az olaj plusz 2 evőkanál barnított vaj keverékén, először bőrrel lefelé, majd a másik oldalát is.
A halat a salátával tálaljuk.
Forrás: https://streetkitchen.hu/halak/fogasfile-barnitott-vajas-karfiolsalataval/