FOGASFILÉ BARNÍTOTT VAJAS KARFIOLSALÁTÁVAL

Hozzávalók 2 főre: 
– 2 szelet fogasfilé 
– só, bors 
– pár csepp citromlé 
– 1 ek olaj
Elkészítés: 
A karfiolt rózsáira szedjük, egy sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. 
Hagyjuk kihűlni. 
A vajat egy gyorsforralóban addig melegítjük, amíg a kivált tejdarabok meg nem karamellizálódnak (először felhabzik, és csak utána lesz barnás színe az egésznek). 
Egy gézzel kibélelt szűrőn átszűrjük. 2 evőkanálnyit a karfiolra rakunk, és összeforgatjuk. 
Az almát felszeleteljük, meglocsoljuk pár csepp citromlével, és összeforgatjuk a felaprított snidlinggel, a karfiollal és a kesudióval. 
A halat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk pár csepp citromlével, és egy serpenyőben megpirítjuk az olaj plusz 2 evőkanál barnított vaj keverékén, először bőrrel lefelé, majd a másik oldalát is. 
A halat a salátával tálaljuk.
Forrás: https://streetkitchen.hu/halak/fogasfile-barnitott-vajas-karfiolsalataval/
