AMÚRFILÉ GOMBAKÉREGBEN SÜTVE
HOZZÁVALÓK:
– 4 szelet amúrfilé
– 5 dkg szárított vargányagomba
– 0,7 dl olívaolaj
– só
– őrölt bors
A körethez:
– 4 szál sárgarépa
– 4 db közepes burgonya
– 1 közepes fej brokkoli
– 5 dkg vaj
– 1 csokor petrezselyem
– 1 dl száraz fehérbor
– 2 db közepes citrom
– só
– őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az amúrfilét papírtörlővel leszárítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd az apróra vagdalt gombába forgatjuk, és a forró olívaolajon, közepes tűzön, minden oldalát pirosra sütjük.
2. A körethez a megtisztított sárgarépát, burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben roppanósra főzzük.
3. Ezután az olvasztott vajra szedjük, kicsit megfuttatjuk, megszórjuk az aprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a száraz fehérbort. Fedővel letakarva készre pároljuk, majd tálaláskor tányérra szedjük, melléfektetjük a gombás amúrfilét néhány citromszelettel.